30aaa

jste zde: úvodní » Výstavy » CVMK PŘEROV 2006


CVMK PŘEROV 2006

    XXXVI. CVMK PŘEROV

Ve dnech 15.9 – 16.9. 2006 proběhla celostátní výstava mladých králíků, tentokrát se konala

v Přerově.

Velká krytá hala poskytovala vhodné zázemí pro velké množství zvířat. Vystaveno zde bylo 3856 králíků, pozoruhodná je shoda počtu králíků s loňským ročníkem v Táboře, kde bylo vystaveno 3825 zvířat. V prostorné hale bylo vše přehledně uspořádáno, nechyběla ani zelená dekorace.(Obr. 1)

Celkem bylo uděleno 130 čestných cen a 67 pohárů od sponzorů. Titul Mistr ČR byl udělen 39 x. Ocenění Šampióna České republiky získalo deset králíků s nejvyšším bodovým ohodnocením(96,0b-96,5b). Kvalita vystavených králíků byla vysoká.( Obr.2)


Celý den bylo co obdivovat, velké množství plemen a barevných rázů králíků.( Obr.3,4,5)

Od impozantních velikánů až po nejmenší zakrslíky, kteří se vejdou do dlaně.

Potěšující byla i expozice mladých chovatelů a ukázka novošlechtění králíků.


Jako každý rok nabídka zvířat na prodej byla menší než poptávka. Mnoho chovatelů si přesto rozšířila chov o další kvalitní jedince a v příštím roce nám své chovatelské úspěchy jistě rádi představí.


Doprovodný program, soutěž o nejlepší guláš, potěšil mnohé z nás. Po celodenním běháním kolem klecí člověku opravdu vyhládne! (Obr. 6)


Bohužel musím konstatovat, že výstava měla i své vady na kráse. Byli jsme nepříjemně překvapeni, když jsme při umisťování králíků do klecí nenašli misky na krmení. Bylo nám sděleno, že králíkům se bude sypat krmení na podlahu klece! Misky chyběly v expozici králíků velkých plemen. Byli jsme zděšeni, na celostátní výstavě, která patří k nejprestižnějším v ČR! Posuďte sami, jak to často vypadalo, když jsme si v sobotu vyzvedávali zvířata.( Obr..7)

Každý chovatel králíků, který po celý rok „běhá“ kolem svých miláčků a snaží se je na výstavě představit v nejlepším výživném a zdravotním stavu, je právem rozhořčen. Co si asi pomyslí o úrovni našeho chovatelství návštěvníci z jiných zemí, kteří tuto výstavu navštíví?


Domů jsme odjížděli se smíšenými pocity. Výstava s tak velkou účastí vystavovatelů, měla své vady na kráse. Doufejme, že v dalším ročníku celostátní výstavy (pravděpodobně v Hustopečích u Brna) bude našim králíkům dopřána základní péče a budeme my i naši chovanci spokojeni.


Text a foto: Bc. Daniela Bukovská





Doprovodný zábavný program výstavy.Králík rhönskýZakrslý beran perlový - naše samička
Novozélandský bílý -šampiónkrálíkům velkých plemen bylo podáváno krmení přímo na podlahu klece........výstavní hala v Přerově

Vytisknout stránku

Adresa
Zemědělská usedlost
Klatovská 56/384
321 00, Plzeň - Litice

Tel: +420 604 237 944
E-mail: zoofarma@seznam.cz

Mapa

Aktuality - Novinky

Tisková zpráva

vydáno:01.02.2024

img

Český albín

vydáno:01.02.2024

img

PF 2024

vydáno:24.12.2023

img

»archiv novinek

© Všechna práva vyhrazena ZOOfarma - činčily

Tvorba webových stránek ANT studio.cz